Et boligfælleskab midt i naturen og tæt på byen

Balancen er tegnet som en moderne landsby af tegnestuen Vandkunsten, der er en af Danmarks førende arkitektvirksomheder indenfor boligfællesskaber og bæredygtigt byggeri

Boligerne ligger i små klynger omkring et centralt strøg og hyggelige grønne gårdrum. Fælleshusene ligger langs det centrale strøg, så det altid er oplagt at kigge forbi. Fællesfunktionerne består af et stort fælleshus med spisekøkken, atelier og værksted, gæsteværelser og kontor og et orangeri. Smarte deleløsninger for hverdagspraktik som at vaske og tørre tøj er tænkt som små anledninger til at sige hej. Læs mere om fællesfunktionerne.

Balancen er tegnet til fællesskab. Vi kalder det hverdagsfællesskab, fordi et godt fællesskab både består af aktiviteter man laver sammen, og af den særlige atmosfære der opstår, når man bor et sted hvor man kommer hinanden ved.

Det lille fællesskab, ligger i at man hilser på hinanden, veksler et par ord eller hjælper hinanden med småtjanser. Der er også mulighed for at trække en stol udenfor i den hyggelige niche ved hoveddøren, hvor der også er plads til planter og krukker. Det nære fællesskab, kan ligge i at dyrke fælles interesser med dem, der lige præcis brænder for det samme som en selv. Det store fællesskab, ligger i at mødes om fællesspisning og faste traditioner.

68523.jpg

Beboerne bygger fællesskabet

Lejer man en bolig i Balancen nu bliver man en del af det team af beboere, der frem mod indflytning vil være med til at udvikle fællesskabet indenfor de rammer, der er skabt med arkitekturen og værdigrundlaget omkring bæredygtighed.

Hvordan får vi en god hverdag sammen? Hvilke fælles aktiviteter og traditioner skal vi etablere? Hvordan vil vi være et bæredygtigt fællesskab? Hvordan skal fællesrummene indrettes? Hvordan vil vi bruge uderummene og skabe plads til naturen?

Det er nogle af de spørgsmål, man kommer omkring i udviklingsprocessen, der både kommer til at bestå af hele beboerdage og en række mindre temamøder, hvor man kan vælge at arbejde med det, der særligt interesserer en. Processen faciliteres af virksomheden Andel og involverer også arkitekterne fra Vandkunsten og foreningen Vild med vilje.

UrsulaBach_PD_6M4A6059.jpg

Grønne gårdrum og vild blomstereng

At bo i Balancen er at bo med naturen tæt på.

De grønne gårdrum mellem husene får hver deres karakter i kraft af forskellige frugttræer. Det kan være en blommegård, en æblegård, en kirsebærgård, en figengård. Her er også plads til højbede, krukker og andre måder at dyrke blomster, urter og grønt, alt efter hvordan beboerne ønsker at bruge de grønne rum.
Langs med bebyggelsen får græs, blomster og urter lov at gro. I samarbejde med naturforeningen Vild med Vilje vil der være fokus på at skabe en mangfoldighed af arter og et rigt insektliv. Det bliver noget helt andet end en almindelig græsplæne.Naturen får lov at udfolde sig og man skal ikke slå græsset mere end én gang om året, hvor leen så til gengæld skal findes frem.

Bæredygtigt hjem

Balancen er et bæredygtigt byggeri og et bæredygtigt fællesskab.

Læs mere om bæredygtighed i Balancen

Ledige boliger

Tjek boligoversigten og se de ledige boliger.