Boliger i træ med fantastisk dagslys

Boligerne i Balancen er tegnet som base for et aktivt og udadvendt liv, hvor man prioriterer at have lidt færre private kvadratmetre for til gengæld at få adgang til de godt 300 m² fælles faciliteter, som man deler med de andre beboere.

Stuen-køkken.jpg

Tre boligtyper

Der er tre typer boliger i Balancen. Toværelses boliger, der passer godt til én person og treværelsesboliger i to forskellige størrelser, der passer godt til par og dem, der vil have lidt mere plads.

Boligerne er bygget i træ og har et fantastisk dagslys. De brede lysninger omkring vinduerne er holdt i krydsfiner, der giver en nordisk varme. Køkkenerne er designkøkkener fra Rotpunkt, der er en CO2 neutral køkkenproducent.

Alle boliger er i stueplan og har en privat terrasse og en niche ved hoveddøren, hvor man kan have potter, planter eller en lille bænk ud mod det grønne gårdrum.

Type A: 2 værelser på 55 kvm

Det første du møder, når du træder ind ad døren, er en mindre entré som fører dig til badeværelset eller direkte ud i det store lyse køkken-alrum.

Her har du et dejligt lyst køkken. Der er højt til loftet og et godt lysindfald fra de store vinduespartier, hvilket skaber en stor rumlig fornemmelse.

I forbindelse med alrummet har man et soveværelse med en skydedør, der gør at værelset både kan lukkes af og åbnes op som en del af alrummet.

Lejligheden har udgang til en skøn terrasse med plads til bord, stole og plantekrukker.

Se plantegning for lejlighedstype A

 

Type B: 3 værelser, 75 kvm

Når du træder ind i entreen, kan du ikke undgå at blive betaget af det store lyse køkken-alrum. Her er højt til loftet, god plads og et godt lysindfald, som falder ind igennem de store vinduespartier. I forlængelse af alrummet ligger et rum, som kan benyttes som værelse, men som også kan bruges til stue.

I entréen er der indgang til badeværelset og et soveværelse. Fra lejlighedens alrum, er der adgang til en terrasse med plads til bord, stole og plantekrukker.

Se plantegning for lejlighedstype B1 og B2

 

Type C: 3 værelser på 100 kvm

I den store 3-værelses bolig, træder du ind i en stor entre, hvor der er god plads til at overtøjet kan hænge. Hernæst bliver du ført ind i det forskudte køkken alrum, hvor der er højt til loftet og et helt fantastisk lysindfald, som kommer ind alle steder fra.

Her er god plads til spisearrangement og stue, i et og samme rum. Fra det store køkken-alrum er der adgang til 2 soveværelser, som ligger i hver sin ende af alrummet.

Lejligheden har udgang til en skøn terrasse, med plads til bord, stole og plantekrukker.

Se plantegning for lejlighedstype C1, C2 og C3

Fælleshusene

Fælleshusene i Balancen er indrettet i samarbejde med beboerne. De er tegnet fleksibelt og robust, så man kan bruge dem på rigtig mange forskellige måder.

fælleshusene_boligerne.jpg

Det store Fælleshus
Det store fælleshus ligger centralt i Balancen, hvor alle kommer forbi. Her har man det store fælleskøkken. Man kan mødes om fællesspisninger, tage en kop kaffe, læse en avis eller arbejde et par timer ved computeren. I de gode
måneder kan man trække udenfor på terrassen under pergolaen. Fælleshuset er lyst og åbent med synlige limtræskonstruktioner og en stor indbygget træreol. Facaden er beklædt med træ og genanvendte metaltagplader fra landejendomme.

Værksted og atelier
Overfor det store fælleshus ligger det fælles værksted/atelier. Huset har et råt betongulv og glasfacaden kan åbnes op, så man kan trække cyklen, eller motorcyklen med sidevogn, ind til forårsrengøring. Her er plads til at være kreativ, til at bygge, brygge og reparere. Man kan deles om værktøj og hjælpe hinanden med små og store projekter. Som det store fælleshus er værkstedet bygget med synlige limtræskonstruktioner og har en facade af træ og genanvendte metalplader.

Kontor og gæsteværelser
Balancen har to gæsteværelser, der også kan fungere som hjemmekontor. Man kan leje dem, når man har gæster på besøg, eller bruge dem til et møde eller som hjemmearbejdsplads, når man har brug for ro og fokus.

Orangeri
Orangeriet er et hyggeligt drivhus, som kan indrettes til at dyrke grønt eller med borde og bænke, så man kan nyde solen i de kølige måneder.

De praktiske fælleshuse
De tre praktiske fælleshuse er fordelt rundt i bebyggelsen. De rummer fælles vaskemaskiner og tørretumblere, og der er plads til at have fælles kummefryser, strygebræt eller hvad man måtte ønske at dele. Fordi de praktiske fælleshuse er spredt i bebyggelsen er man altid tæt på et fælles vaskeri. Man kan også etablere vaskemaskine i egen bolig.

Se oversigt over fællesfunktionerne

Beboerne bygger fællesskabet

Læs mere om fællesskabet

Ledige boliger

Tjek boligoversigten og se de ledige boliger.