Klimavenlige boliger til dig, der vil skrue ned for klimaaftrykket og op for livskvaliteten

Balancen er et DGNB-certificeret byggeri og et fællesskab med fokus på bæredygtighed. Arkitekturen er skabt med fokus på fire grundværdier, der også er afsæt for det fællesskab, som beboerne skaber – klima, natur, sundhed og ressourcer. Som alle PensionDanmarks byggerier er Balancen certificeret med standarden DGNB Guld.

Bebyggelsen har fået stor anerkendelse ved også at have opnået en DGNB Diamant-certificering ud over DGNB Guld-certificeringen. Diamant-certificeringen udstedes af Green Building Council Denmark og er en særskilt udmærkelse i tillæg til en DGNB Guld-certificering, og det er kun anden gang, at denne certificering er tildelt et boligbyggeri.

Diamant-certificeringen er en evaluering af bæredygtig arkitektonisk kvalitet, dvs. en bedømmelse af byggeriets udformning, og en vurdering af funktionalitet, brugbarhed og skønhed inden for nærmere definerede rammer. På den måde kobles den arkitektoniske kvalitet ikke kun til den æstetiske fremtoning - der fokuseres også på byggeriets holdbarhed og hensyn til lys, lyd og luft såvel som skabelsen af rammer for sociale relationer.

Ved bedømmelsen er der lagt vægt på, at Balancen er ”et fortrinligt eksempel på hvorledes god identitetsskabende arkitektur kan understøtte gode fællesskaber, og fremme bæredygtig adfærd”, og det er anført, at ”Bebyggelsesplanens grundtanke med en klar strukturering i rum for det store fællesskab, det nære naboskab og det private rum er meget overbevisende, ligesom landskabsbearbejdningen, hvor det kuperede terræn optages i en varieret muret sokkel, der sammen med bygningernes mange fremspring, nicher og de teglbelagte opholdsterrasser giver en fin skala og rumlighed.

Genanvendte materialer

I Balancen anvendes genanvendte materialer i fælleshuse, facader og hvor det ellers er muligt. Ved at genanvende materialer spares store mængder energi og CO2, fordi man ikke skal fremstille nye råmaterialer. Samtidig er de genanvendte materialer med til at give bebyggelsen skønhed, identitet og historie. Man kan mærke at materialerne kommer et sted fra og har en historie at fortælle.

I Balancen anvendes materialer, der er så lidt industrielt behandlede som muligt, hvilket betyder at der er anvendt mindst mulig energi og ressourcer til at frembringe dem. De rene materialer giver samtidig byggeriet en robust skønhed, hvor materialer får lov at ligne det de er og patinere over tid, fordi de så vidt muligt er ubehandlede.

68525 - nr. 94.jpg

Et fællesskab med bæredygtige tiltag 

Beboerne definerer selv, hvordan de kan skrue ned for CO2 aftrykket på en måde, der styrker fællesskabet. Det kan være, at man etablerer en grøn madklub, at man deler biler eller dropper tørretumblerne og tørrer tøj i det fri.

Måske etablerer man en beboerskov, der annullerer fællesskabets samlede CO2 udledning, og som man besøger på den årlige sommerfest. Det kan også være, at man laver en fælles CO2 kvote eller en nattogsrejseklub. Der er tusind muligheder.

Følg byggeriet

Februar 2020
Februar 2020
Februar 2020
Marts 2020
Marts 2020
Marts 2020
April 2020
April 2020
April 2020
Maj 2020
Maj 2020
Juni 2020
Juni 2020
Juni 2020
August 2020
August 2020
August 2020
August 2020
August 2020
Juni 2021
Juni 2021
Juni 2021
Juni 2021
Juni 2021
Juni 2021
Juni 2021
Juni 2021
Juni 2021

Ledige boliger

Tjek boligoversigten og se de ledige boliger.