Broen og Skibet

Boligfælleskabet Broen er en del af den større bebyggelse Skibet. Skibet har lejeboliger til børnefamilier, yngre par, singler og seniorer og består samlet af 80 boliger, hvoraf de 29 ligger i boligfællesskabet Broen. Bygningerne varierer fra 3 til 7 etager og er holdt i lyse nuancer, som falder naturligt ind i strandengens farvepalette.

Det gode samarbejde

Skibet og Broen er tegnet af arkitekterne fra Tegnestuen Vandkunsten, som er nogle af Danmarks bedste fællesskabsarkitekter. Byggeriet er bygget af Enemærke & Petersen som gennem hele byggeprocessen har udvist stor omhu med opfyldelsen af vores detaljerede krav til bæredygtighedstiltag og kvalitet.

Om DGNB-certificeringen

DGNB  - 80 px.png

Byggeriet er certificeret efter den anerkendte, internationale standard DGNB i kategorien Guld. At bygningen er DGNB-certificeret betyder, at Skibet lever op til en række ambitiøse kriterier. Det gælder eksempelvis materialernes påvirkning af nærmiljøet, energiforbruget i bygningen, genanvendelse af materialer, sociale forhold og ikke mindst arkitekturen og brugerindflydelsen samt udformning af udearealer.

Miljømæssig- og social bæredygtigt

Der er undervejs i byggeriet brugt gentræ, hvilket er en cirkulær løsning til genbrug af træ fra midlertidige konstruktioner. Solpaneler er etableret på tagene og forsyner fællesareaerne med strøm, og samtidig reducerer de fælles driftsudgifter samt bidrager til en mere CO2-neutral fremtid.

Boligerne er opført i kvalitetsmaterialer, der sikrer lavere forbrugsudgifter til el, vand og varme samt mindsker miljøbelastningen og forbedrer indeklimaet. Der er derudover fokus på den sociale bæredygtighed og fællesskabsfølelse gennem et rummeligt hverdagsfællesskab, der styrker trygheden og sammenholdet mellem beboerne. Byggeriets fælles terrasser og svalegange er med til at gøre byggeriet attraktivt for Broens beboere samt for aftrykket i området. Terrasserne bidrager til fællesskabet og relationer - nu og i fremtiden. 

Historisk byggeri

Under kælderudgravningen til byggeriet kom et velbevaret handelsskib fra 1500-tallet til syne, som derved på fineste vis historisk underbygger både ejendommens navn Skibet og stedets særkende, tæt på vandet. Vores dygtige murermester har udsmykket væggen med ”mindesmærket” for det fundne middelalderskibsvrag.

Læs mere om det fundne skibsvrag

Prisvindende byggeri

Skibet vandt i 2018 "Byudviklingsprisen" ved Building Awards for bedste projekt i Danmark.

En levende by, der har det hele

Broen ligger i Søndre Havn - i den nye bydel Køge Kyst med naturrige omgivelser, blomstrende kulturtilbud og blot få minutter fra det sprudlende byliv i Køge.

Gå på opdagelse i området

Bestil fremvisning

Oplev faciliteter, fællesskab og udsigt til stranden. Bestil en fremvisning ved at kontakte LokalBolig på 5663 0339.