Vi kan lide at møde mennesket bag produktet, og det giver værdi, at der er aktivitet og produktion i gader og stræder.

I dag vokser stadig flere små værksteder, møbelsnedkere, kunsthåndværkere, lædervarebutikker, lokale kaffe- og ølbryggerier, destillerier, skræddere, cykelbyggere m.fl. frem i bybilledet.

På Trælasten introducerer vi live-work boliger for at bringe produktion ind i gadebilledet – og helt tæt på kunden. Live-work kombinerer arbejde og bolig og handler om at gøre produktion og arbejdsmæssige aktiviteter til en del af det fælles hverdagsliv. Det er fællesskabstanken i sin essens, at vi gør bydelens beboere til aktive spillere i kvarterets handels- og byliv.

Trælasten tager også nye skridt indenfor co-working og inviterer virksomheder til at dele både faciliteter, viden, ressourcer til gavn for alle.

Bjælkehuset er Trælastens store erhvervsbyggeri. Bygningen ligger langs Vestre Ringgade og vil i fremtiden nok komme til at huse 1-2 større virksomheder. Huset er et signaturbyggeri for bydelen, og skal sammen med de fremtidige lejere gøres til et topmoderne state-of-the-art kontorbyggeri.

Samarbejder på tværs af virksomheder og deling af faciliteter er centrale features i fremtidens arbejdsform. Caféer og kaffebarer rykker ind i selve kontormiljøerne, nogle arbejdspladser rykker ud i det offentlige rum. Erhvervslokaler bliver levende showrooms, virksomheder deler køkken, printer, mødelokaler – sågar skrivebord.

Målet er også, at virksomhederne i Bjælkehuset vil tage aktiv del i fællesskabstanken – og åbne nogle af deres faciliteter op og involverer sig i lokale projekter.